Loader

Μοσχάρι με σάλτσα λιαστής ντομάτας

2014-05-28
  • Servings: 2
  • Prep Time: 1:20 ω
  • Cook Time: 60λ
  • Ready In: 2:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

10/6/14

Μοσχάρι με σάλτσα λιαστής ντομάτας για να ξεφύγουμε λίγο από το παραδοσιακό και κλασικό κοκκινιστό μοσχαράκι. Βλέπετε στο ZannetCooks μας αρέσει να πειραματιζόμαστε και όταν το αποτέλεσμα αξίζει, θέλουμε να το μοιραζόμαστε μαζί σας.

sundriedtomwinebeef (3) sundriedtomwinebeef (5)

Ingredients

  • 400gr. Μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
  • 3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
  • 3-4 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2/3 του φλιτζανιού κόκκινο κρασί
  • Αλατοπίπερο
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 2 φλιτζάνια ζωμός ή νερό χλιαρό

Method

Step 1

Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες στο κρασί και τις αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα να μαλακώσουν. Στη συνέχεια σουρώνουμε το κρασί και το φυλάμε χωριστά από τις ντομάτες.

Step 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσουμε. Μόλις πάρει χρώμα , σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμισθεί σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Step 3

Τοποθετούμε στο multi τον πελτέ, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και τη ρίγανη μαζί με λίγο από το ζωμό ή το νερό και τα χτυπάμε. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό.

Step 4

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 40-45 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε το κρέας με ζυμαρικά , ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της προτίμησης μας, ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *