Loader

Μοσχάρι με πατάτες κοκκινιστό στη γάστρα

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

800γρ.μοσχάρι σε μεγάλους κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
20ντοματίνια ολόκληρα
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2κ.γ.κανέλα
1ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
1/2φλ.χυμός ντομάτας
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
3πατάτες χοντροκομμένες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε τις πατάτες,τα ντοματίνια, την πιπεριά και τον χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και την κανέλα και συμπληρώνουμε νεράκι. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 200C για 1 ½ ώρα περίπου, βγάζοντας το καπάκι τα τελευταία 20 λεπτά για να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *