Loader

Μοσχάρι και λαχανικά ατμού με κρύα σάλτσα τυριού

2014-06-06
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 4
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

22/6/14

Μοσχάρι και λαχανικά ατμού με κρύα σάλτσα τυριού. Ένα διαφορετικό κυριακάτικο μοσχαράκι, χορταστικό, πλούσιο και πρωτότυπο.

steamedbeefvegg (1) steamedbeefvegg (7)

Συστατικά  

Για το μοσχάρι:

350gr. Μοσχάρι κομμένο σε λεπτές φέτες ή φιλετάκια

4 μωβ πατάτες, πλυμένες με τη φλούδα και κομμένες στα 4 ή τα 6, ανάλογα το μέγεθος

200gr. Λευκά σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση

1 μεγάλο κολοκύθι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

Για τη σάλτσα τυριού:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Χυμός 1 λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα

Μπούκοβο ή τσίλι σκόνη, ανάλογα τα γούστα (προαιρετικά)

1 σκελίδα σκόρδο

¼ της κουταλιάς του γλυκού ζάχαρη

Για το σερβίρισμα:

2-3 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το μοσχάρι: Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, αφήνοντας 2 δάχτυλα από το χείλος και το βάζουμε να πάρει βράση.

Βήμα 2

Ακουμπάμε πάνω της ένα μεταλλικό σουρωτήρι, που να εφάπτεται. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ακουμπάμε το κρέας και τις πατάτες. Κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κολοκυθάκι και τα σπαράγγια και μαγειρεύουμε άλλα 20 λεπτά.

Βήμα 4

Για τη σάλτσα τυριού: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi, συμπληρώνοντας λάδι, χυμό λεμονιού ή αλατοπίπερο, αφού δοκιμάσουμε.

Βήμα 5

Για το σερβίρισμα: Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και διασκορπίζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα. Βάζουμε την υπόλοιπη σε μπολάκι δίπλα, για όποιον θέλει να προσθέσει επιπλέον. Διασκορπίζουμε με τα φρέσκα κρεμμύδια και ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Τρώγεται ζεστό αλλά και κρύο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *