Loader

Μινεστρόνε με μπακαλιάρο

2015-03-18
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

24/3/15

Μινεστρόνε με μπακαλιάρο σούπα για να απολαύσουμε το εορταστικό αυτό ψάρι σε ένα πιάτο πλούσιο και χορταστικό που θα ζεστάνει όλο μας το σώμα.

codminestrone (2) codminestrone (6)

Συστατικά

  • ½ κιλό παστός μπακαλιάρος, ξαλμυρισμένος, κομμένος σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κουταλιά του γλυκού νιφάδες τσίλι ή όσο αντέχουμε
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 φλιτζάνι κριθάρι, πλυμένο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 2 ½ φλιτζάνια νερό ή ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Ρίχνουμε τα καρότα, το σέλινο, τον μαϊντανό και τις νιφάδες τσίλι.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, το ζωμό ή το νερό και αλατοπίπερο. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθάρι και μαγειρεύουμε για 20-22 λεπτά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε μέσα τον μπακαλιάρο, ξεκοκαλισμένο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *