Loader

Μηλοκανελάτα cookies

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

100gr.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150γρ.ζάχαρη καστανή
1αυγό
1/2φλ.γάλα φρέσκο
250γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γλ.κανέλα και λίγη ακόμα για το πασπάλισμα
1βανίλια
1/2κ.γλ.σόδα μαγειρική
1μήλο ψιλ/νο
3κ.σ.καρύδια τριμμένα
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάω 4 λεπτά περίπου. Ρίχνω το αυγό και το γάλα σιγά σιγά. Στην συνέχεια ρίχνω το αλεύρι, την βανίλια, τη σόδα, την κανέλα και συνεχίζω το χτύπημα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το μήλο και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλια. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε κουταλίτσες από το μείγμα μας σε απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα απλώσουν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Τρώγονται ζεστά και κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *