Loader

Με το ριζότο που περίσσεψε ογκρατέν με κολοκυθάκια

2013-07-29
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φλ.ριζότο που περίσσεψε, ακόμα κι αν έχει λαχανικά, κάποιο κρέας ή αλλαντικό

Λάδι

Φρυγανιά τρίμμα

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2αυγά χτυπημένα

1κ.σ.θυμάρι

1/2φλ.κασέρι τριμμένο

1/2φλ.γκούντα τριμμένο

2μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

25ντοματίνια κομμένα στη μέση

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τα κολοκυθάκια και τα ντοματίνια. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 20 λεπτά. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρώς να πάρει χρώμα. Εντωμεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ριζότο, με το κρεμμύδι, το θυμάρι, τα αυγά και το κασέρι. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα του ριζότο και από πάνω ακουμπάμε στη σειρά τα ψητά κολοκυθάκια και έπειτα τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και διασκορπίζουμε από πάνω το γκούντα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *