Loader

Μεσογειακή πλιγουροσαλάτα

2013-05-29
  • Ποσότητα 1 μεγάλο μπολ
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Έτοιμο σε: 2:00 ω
Βαθμολογία

(4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Πάλι πλιγουροσαλάτα, με «φρέσκο» πλιγουράκι από τη γιαγιά μου στη Δράμα.

Ναι, αυτό που το κάνω ριζότο, κεφτέδες, πίτες και τα σχετικά.  :p

Για να πω όμως και την αμαρτία μου, πολύ θέλω να δοκιμάσω αυτό το κινόα που χρησιμοποιεί όλο το διαδίκτυο (μαγειρικού ενδιαφέροντος ) ,τελευταία.

Μου κάνει αρκετά παραπλήσιο με το πλιγούρι και με εξιτάρουν και αυτά τα μικροσκοπικά μπιρμπιλωτά μπιλάκια , όταν μαγειρευτεί.

Στα δικά μας όμως… «Μουλιάζουμε το πλιγούρι…»

Συστατικά

  • 2/3φλ.πλιγούρι
  • 4-5 πράσινες ελιές γεμιστές κομμένες σε ροδέλες
  • 10ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/2φλ.ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1μικρό κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1/4φλ.άνηθος ψιλ/νος
  • 1/4φλ. Μαϊντανός ψιλ/νος
  • 1κ.σ.δυόσμος ψλ/νος
  • 3κ.σ.λάδι
  • 2κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες παρασκευής

Βήμα1

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 1 ½ φλιτζάνι ζεστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη 1 ώρα ή ακολουθούμε τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα2

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι, το ξύδι, το αλατοπίπερο και τον δυόσμο και τα κρατάμε στην άκρη.

Βήμα3

Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και το πλιγούρι αφού το σουρώσουμε καλά.

Βήμα4

Περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδου και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα προτού σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *