Loader

Μελομακάρονα

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Όσο μικρότερα τόσο καλύτερα γιατί απλώνουν αρκετά στο ψήσιμο

Συστατικά  

 

  • 2 κούπες (250γρ) ελαιόλαδο ή 1 ελαιόλαδο και 1 ηλιέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκ. σόδα
  • 1 κουτ. γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού & λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκ. τριμμένη κανέλλα και γαρύφαλλο
  • 1/2 – 3/4 της κούπας σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κιλό αλεύρι μπλέ
  • 300gr καρυδόψιχα τροκοπανισμένη

 

Για το σιρόπι
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα που έχουμε διαλύσει στο χυμό πορτοκάλι. Ρίχνουμε το κονιάκ,το ξύσμα,το μπέικιν,τα μπαχαρικά,τα καρύδια και το σιμιγδάλι. Προθερμάινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και συμπληρώνουμε στο ΄μείγμα μας και το αλεύρι σιγά σιγά.Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και πλάθουμε τα μελομακάρονα μας σε ότι σχήμα θέλετε. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περιχύνουμε με το σιρόπι μας.Από ΄πάνω με κουτάλι ρίχνουμε και το υπόλοιπο μέλι και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο καρύδι. Καλή σας επιτυχία και του χρόνου με υγεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *