Loader

Μελιτζανοφαγάκι φούρνου

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

5μελιτζάνες κομμένες κατά μήκος σε φέτες

Λάδι

Αλατοπίπερο

500γρ.ανθότυρο

1φλ.παρμεζάνα τριμμένη

1φλ.φρυγανιά τρίμμα

2αυγά

1/4φλ.κουκουνάρι καβουρδισμένο

1φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο

1/4φλ.βασιλικός ξερός

1/4φλ.χυμός ντομάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις φέτες από τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί και τις ραντίζουμε με λίγο λαδάκι. Τις ψήνουμε στο grill του φούρνου για 15 λεπτά περίπου. Λαδώνουμε ένα πυρέξ και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Απλώνουμε πάνω του μια στρώση μελιτζάνες. Απλώνουμε το χυμό ντομάτας. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο και το ανακατεύουμε καλά με τη μισή παρμεζάνα το μισό βασιλικό, αλατοπίπερο, τα αυγά, το κουκουνάρι και το φρέσκο κρεμμύδι. Μεταφέρουμε το μείγμα στο πυρέξ ομοιόμορφα και από πάνω τοποθετούμε άλλη μια στρώση μελιτζάνες. Ανακατεύουμε σε μπολ τη φρυγανιά , την υπόλοιπη παρμεζάνα και το βασιλικό και λίγο αλατοπίπερο και τα διασκορπίζουμε πάνω στο φαγάκι μας. Τοποθετούμε σε διάφορα σημεία το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για30 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *