Loader

Μελιτζανοπίλαφο καλοκαιρινό

2013-08-07
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.δυόσμο
1φλ.χυμός από φρέσκιες ντομάτες
1φλ.ρύζι για πιλάφι
1κρεμμύδι ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και ανακατεύουμε 7-8 λεπτά μέχρι να μακαλώσουν. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε 1-2φλ.νερό. Μόλις το νερό πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.