Loader

Μελιτζάνες σαγανάκι φούρνου

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

2μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
200γρ.ρεγκάτο τριμμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.θυμάρι
1συσκ.χυμός ντομάτας
3σκελ.σκόρδο κομμένες σε φετάκια
1φύλλο δάφνης
1ξυλαράκι κανέλας
1κρεμμύδι ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λάδι,το χυμό ντομάτας,το κρεμμύδι,τις 2 σκελίδες σκόρδο,το φύλλο δάφνης,αλατοπίπερο και το ξυλάκι κανέλας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε πυρεξάκι ,αλατοπιπερώνουμε,τουε ρίχνουμε την σκελίδα σκόρδο που κρατήσαμε και τις ραντίζουμε με λαδάκι. Τις βάζουμε στο φούρνο στους 190C περίπου μισή ώρα. Κατόπιν βγάζουμε από τη σάλτσα το φύλλο δάφνης και την κανέλα και περιχύνουμε με αυτήν τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με το τυράκι μας και πασπαλίζουμε το θυμάρι. Βάζουμε στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *