Loader

Μελιτζάνες σαγανάκι φούρνου

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

2μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
200γρ.ρεγκάτο τριμμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.θυμάρι
1συσκ.χυμός ντομάτας
3σκελ.σκόρδο κομμένες σε φετάκια
1φύλλο δάφνης
1ξυλαράκι κανέλας
1κρεμμύδι ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λάδι,το χυμό ντομάτας,το κρεμμύδι,τις 2 σκελίδες σκόρδο,το φύλλο δάφνης,αλατοπίπερο και το ξυλάκι κανέλας και το αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε πυρεξάκι ,αλατοπιπερώνουμε,τουε ρίχνουμε την σκελίδα σκόρδο που κρατήσαμε και τις ραντίζουμε με λαδάκι. Τις βάζουμε στο φούρνο στους 190C περίπου μισή ώρα. Κατόπιν βγάζουμε από τη σάλτσα το φύλλο δάφνης και την κανέλα και περιχύνουμε με αυτήν τις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με το τυράκι μας και πασπαλίζουμε το θυμάρι. Βάζουμε στο φούρνο για άλλα 15-20 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *