Loader

Μελιτζάνες με σάλτσα μελιού

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε ροδέλες

Λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

Λάδι

Χυμό 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.πιπέρι καγιέν

1κ.γλ.πάπρικα

1/3κ.γλ.τσίλι σκόνη

1κ.σ.μέλι

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

Οδηγίες

Βήμα 1

Τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε λίγο το σκόρδο. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα, το καγιέν και το τσίλι. Προσθέτουμε το μέλι και βράζουμε όλα μαζί 5-10 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τις μελιτζάνες και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *