Loader

Μελιτζάνες με μυρωδικά και ρεγκάτο

2013-06-03
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

 

2μελιτζάνες φλάσκες

1κρεμμύδι ψιλ/νο

2σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένες

4ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/2φλ.ρεγκάτο τριμμένο

Λαδι

Αλατοπίπερο

1/2κ.γλ.ρίγανη

Method

Step 1

Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις τοποθετούμε σε ταψί με την κομένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ραντίζουμε με λίγο λαδάκι. Της ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά , για να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από το φούρνο και πιέζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Διασκορπίζουμε πάνω με σειρά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τυρί και τα ντοματίνια. Βάζουμε σε βάζο με καπάκι το λάδι, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Τα ανακινούμε και ραντίζουμε με αυτό τις μελιτζάνες. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 30 λεπτά. Σερβίρουμε τις μελιτζάνες ζεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *