Loader

Μελιτζάνες με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  

2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
μπάλες  μοτσαρέλα σε ροδέλες
2 σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2φλ.σάλτσα ντομάτας
1 ξυλάκι κανέλας
2κ.σ. βασιλικός ξερός
1 χούφτα παρμεζάνα τριμμένη
Αλατοπίπερο
Λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε ελαφρά το σκόρδο. Ρίχνουμε τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και προσθέτουμε το ξυλαράκι κανέλας. Αφήνουμε τη σαλτσούλα μας να σιγοβράσει. Τηγανίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα σε ένα πυρέξ και τοποθετούμε όμορφα φέτες από την μελιτζάνα. Από πάνω τοποθετούμε τις φέτες της μοτσαρέλας να καλύψουν τις μελιτζάνες και τοποθετούμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες πάνω από τη μοτσαρέλα. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.