Loader

Μελιτζάνες με καρύδια στο λάδι

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

2μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες
1πράσινη πιπεριά
1πιπεριά Φλωρίνης
2κ.σ.καρυδόψιχα
1κ.σ.θυμάρι
Λάδι αλάτι
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις πιπεριές σε λωρίδες φαρδιές. Τα απλώνουμε σε ταψί τα λαδώνουμε ελαφρά και τα πασπαλίζουμε με αλάτι. Τα ψήνουμε στο γκριλ στους 190C για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Τοποθετούμε τα ψητά λαχανικά σε στρώσεις σε βάζο και ενδιάμεσα ρίχνουμε καρυδόψιχα και θυμάρι. Ρίχνουμε μέσα στο βάζο τις σκελίδες το σκόρδο και το γεμίζουμε με λαδάκι. Είναι καταπληκτικό συνοδευτικό για τυριά. Το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος 1 μήνα και έπειτα είναι έτοιμο για κατανάλωση. Διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο μετά το άνοιγμα και πριν το χρησιμοποιήσουμε βγάζουμε λίγη ποσότητα νωρίτερα για να πάρει το λάδι θερμοκρασία δωματίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *