Loader

Μελιτζάνες γεμιστές με μανιτάρια

2013-06-04
  • Prep Time: 50λ
  • Cook Time: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

Συστατικά  

3μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση κατά μήκος
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
200γρ.μανιτάρια σε φέτες
1 1/2φλ.τυρί τριμμένο (εγώ έβαλα γκούντα)
2αυγά χτυπημένα
1/2φλ.γάλα
1/2φλ.φρυγανιά τρίμμα
3κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος

Method

Step 1

Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί, τις χαράζουμε σταυρωτά και τις αλατίζουμε. Τις κρατάμε στην άκρη 10-15 λεπτά. Κατόπιν τις ξεπλένουμε , τις περιχύνουμε με λαδάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Τις βγάζουμε από το φούρνο και ένα κουτάλι πιέζουμε λίγο τη σάρκα τους που έχει μαλακώσει. Εντωμεταξύ ρίχνουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε επίσης τα μανιτάρια άλλα 5-6 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τον μαιντανό, τα αυγά, την φρυγανιά , το γάλα, το αλατοπίπερο και το 1φλ.τυρί. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με αυτό το βαθούλωμα που δημιουργήσαμε στις μελιτζάνες. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *