Loader

Μελιτζάνες γεμιστές με μανιτάρια και γραβιέρα

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες κατά μήκος
Λάδι για το ψήσιμο
300γρ.μανιτάρια ολόκληρα κονσέρβας
150γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1φλ.σάλτσα ντομάτας
1 σκελ.σκόρδο λιωμένη

½ φλ.του καφέ λάδι
1κ.γλ.ζάχαρη
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.βασιλικός ξερός

Οδηγίες

Βήμα 1

Ψήνουμε τις φέτες της μελιτζάνας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά –μπορείτε και να της τηγανίσετε, απλά έτσι μειώνετε τις θερμίδες και τα περιττά λάδια. Εντωμεταξύ ετοιμάχουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και σωτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει και μετά το πετάμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Ρίχνοθμε ελάχιστο νεράκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει.. Παίρνουμε μια μα φέτα από τις μελιτζάνες και τοποθετούμε μέσα ένα μανιταράκι. Την τυλίγουμε σε ρολό και χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδα την σφραγίζουμε για να μην φύγει το μανιτάρι. Μόλις τελείωσουμε με όλες τις μελιτζάνες τις τοποθετούμε σε ταψάκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά ή μέχρι να γκρατιναριστεί το τυράκι μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *