Loader

Μελιτζάνες γεμιστές με μανιτάρια και γραβιέρα

2013-06-05
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 60λ
  • Ready In: 1:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

 
2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες κατά μήκος
Λάδι για το ψήσιμο
300γρ.μανιτάρια ολόκληρα κονσέρβας
150γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1φλ.σάλτσα ντομάτας
1 σκελ.σκόρδο λιωμένη

½ φλ.του καφέ λάδι
1κ.γλ.ζάχαρη
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.βασιλικός ξερός

Method

Step 1

Ψήνουμε τις φέτες της μελιτζάνας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά –μπορείτε και να της τηγανίσετε, απλά έτσι μειώνετε τις θερμίδες και τα περιττά λάδια. Εντωμεταξύ ετοιμάχουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και σωτάρουμε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει και μετά το πετάμε. Ρίχνουμε τη σάλτσα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Ρίχνοθμε ελάχιστο νεράκι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει.. Παίρνουμε μια μα φέτα από τις μελιτζάνες και τοποθετούμε μέσα ένα μανιταράκι. Την τυλίγουμε σε ρολό και χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδα την σφραγίζουμε για να μην φύγει το μανιτάρι. Μόλις τελείωσουμε με όλες τις μελιτζάνες τις τοποθετούμε σε ταψάκι, περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με την γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20 λεπτά ή μέχρι να γκρατιναριστεί το τυράκι μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *