Loader

Μαυρομάτικα φασόλια με πιπεράτη σάλτσα

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1/2κιλό μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
1κρεμμύδι ψιλ/νο
Λάδι
2φλ.χυμός ντομάτας και 1 φρέσκια μεγάλη τριμμένη στον τρίφτη
1/2κ.γλ.μπαχάρι
1κ.γλ.κανέλα
Αλατοπιπερο
1κ.γλ.πάπρικα
1κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1/2ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το χυμό και την φρέσκια ντομάτα, όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φασόλια και λίγο νεράκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20-25 λεπτά. Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη, βάζουμε τα φασόλια σε σαλατιέρα και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *