Loader

Μαυρομάτικα με κρεμμύδια στιφάδο

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

200γρ.μαυρομάτικα φασόλια
25κρεμμύδια στιφάδου
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.ντοματάκια κονκασέ
2κ.σ.ξύδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια κατσαρόλα και μισοβράζουμε τα φασόλια. Κατόπιν σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νερό να καλύψει το φαγητό. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 30 λεπτά και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα φασόλια και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 10 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρέσκια σαλάτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *