Loader

Μαριδόπιτα

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

Υλικά για τη ζύμη του φύλλου
4 φλυτζάνια αλεύρι
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Νερό
Λίγο ξύδι
Υλικά για τη μαριδόπιτα
1 ½ κιλό μαριδάκι πολύ λεπτό
300 γρ. ψιλό πεπονάκι ή ρύζι ή τραχανά
½ φλυτζάνι τσαγιού σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μαχαίρι
3-4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
400 γρ. τυρί φέτα ή χωριάτικο τυρί
1 ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ Ανακατεύετε τα υλικά και ζυμώνετε ρίχνοντας όσο νερό χρειαστεί για να γίνει η ζύμη Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη, την αφήνετε για μια ώρα πριν τη χρησιμοποιήσετε ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ Ανοίγετε 2 φύλλα υπολογίζοντας να φτάνουν για να καλύψουν το μέγεθος του ταψιού και να περισσεύει και λίγο Αλλοίφετε το ταψί με λάδι και στρώνετε το ένα φύλλο. Αλλοίφετε το φύλλο με λάδι και στρώνετε το δεύτερο φύλλο Προσθέτετε το ρύζι, τα μισά σκόρδα, το μισό κρεμμύδι, τις μισές ντομάτες Προσθέτετε ένα ένα τα μαριδάκια αφού τα καθαρίσετε Ρίχνετε το υπόλοιπο σκόρδο, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ντομάτα και προσθέτετε το τυρί Γυρίζετε το φύλλο που περισσεύει γύρω από το ταψί προς τα μέσα αλλά περιορίζοντάς το στα τοιχώματα του ταψιού σαν τάρτα. Ρίχνετε το υπόλοιπο λάδι στη πίτα προσέχοντας να πέσει και πάνω στο φύλλο που βρίσκεται στα τοιχώματα τριγύρω Ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *