Loader

Μακαρόνια με κιμά και μανιτάρια

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1πακέτο λαζάνιαή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας

600γρ.μοσχαρίσιος κιμάς

Λάδι

Αλατοπίπερο

2φλ.χυμός ντομάτας

1φλ.μανιτάρια σε φέτες

2φύλλα δάφνης

1κ.σ.βασιλικός φρέσκος ψιλ/νος

1κ.σ.ρίγανη φρέσκια ψιλ/νη

1κρεμμύδι τριμμένο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το βασιλικό και τη ρίγανη. Συμπληρώνουμε νερό και τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά περίπου και να μείνει με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε τα λαζάνια με κουταλιές από τον κιμά και μπόλικο κεφαλοτύρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.