Loader

Μαγειρευτός παστός μπακαλιάρος λουκούμι

2014-03-22
  • Servings: 3-4 άτομα
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 45λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

22/3/14

Μαγειρευτός παστός μπακαλιάρος λουκούμι, όνομα και πράγμα! Με μέλι και ξερά δαμάσκηνα που δίνουν μια απίστευτη γλυκύτητα στο φαγητό. Δοκιμάστε το εναλλακτικά από τον κλασικό τηγανητό μπακαλιάρο του Ευαγγελισμού και θα τον ξανακάνετε πολύ σύντομα, σας το εγγυώμαι.

mpakaliarosloukoumi (2) mpakaliarosloukoumi (6)

Ingredients

  • 600gr. ξαλμυρισμένος παστός μπακαλιάρος
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένα ή 3-4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 3-4 πιπεριές Φλωρίνης ή jalapeno, διάφορα χρώματα, ολόκληρες
  • 10 ξερά δαμάσκηνα
  • Από 1 κουταλιά της σούπας σέλινο, φρέσκια ρίγανη, μαϊντανός, όλα ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης

Method

Step 1

Βάζουμε τον μπακαλιάρο με μπόλικο νερό το σκόρδο και τη δάφνη να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τον αφήνουμε 10 λεπτά και έπειτα τον σουρώνουμε και τον ξεψαχνίζουμε τελείως από κόκκαλα. Πετάμε τη δάφνη και το σκόρδο.

Step 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τις πιπεριές και ρίχνουμε τον πελτέ, το μέλι και 2 φλιτζάνια νερό. Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα δαμάσκηνα και λίγο αλατοπίπερο.

Step 3

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως με μπόλικο ζουμάκι από το σκεύος, μόνο του ή με κάποιο συνοδευτικό της αρεσκείας μας, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με εξτρά αλατοπίπερο, αν και το αλάτι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί, ενώ το πιπέρι του πάει απίστευτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *