Loader

Μαγειρίτσα της Ζαννέτ

2013-07-27
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1 μαρούλι ψιλ/νο
½ κιλό σπανάκι ψιλ/νο
1 ματσάκι άνιθος ψιλ/νος
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
λάδι
αλατοπίπερο
2φλ.ρύζι γλασέ
1 συκωταριά αρνιού βρασμένη και ψιλ/νη
2 αυγά
Το χυμό 3 λεμονιών

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το μαρούλι και το σπανάκι και ανακατεύουμε να βγούν τα πρώτα υγρά/ συμπληρώνουμε νερό , αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε και τον άνιθο. Βράζουμε περίπου μισή ώρα και ρίχνουμε τα συκωτάκια και το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει άλλα 15 λεπτά. Εντωμεταξύ χτυπάμε καλά τα αυγά. Ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Με την κουτάλα παίρνουμε λίγο λιγό ζωμό από την κατσαρόλα και το αναμιγνύουμε με το αυγολέμονο ώστα να πάρουν θερμοκρασία τα αυγά. Το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *