Loader

Λόπκες-τυροκεφτέδες με μπύρα από τη Φλώρινα

2013-06-08
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2 κομμάτια τυρί φέτα θρυμματισμένη ή σε χονδρά κομμάτια
ή μυζήθρα θρυμματισμένη ή φέτα και μυζήθρα θρυμματισμένη
δυόσμο
αλεύρι για πασπάλισμα
για το κουρκούτι
1 φλιτζάνι αλεύρι με 1 κ.γ μπέικιν

2 αυγά
1σφηνάκι μπύρα

Method

Step 1

Χτυπάμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με τη μπύρα και λίγο αλεύρι. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να ανέβει για μισή με μια ώρα. Όταν περάσει η ώρα, χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και 3-4 σταγόνες λεμόνι ή ξίδι σε μαρέγκα αρκετά σφικτή. Προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα, και το αλεύρι να πετύχουμε ένα κουρκούτι παχύ που να μπορεί να σταθεί στο τυρί, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι, ανακυκλώνοντας το μίγμα από κάτω προς τα επάνω. Ίσως χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο αλεύρι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή ξερό. Περνάμε το τυρί από το παχύρευστο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *