Loader

Λεμονάτο κοτόπουλο με πράσινα λαχανικά και ανθότυρο

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

4μπούτια κοτόπουλο

1 ½ φλ.φασολάκια πράσινα στρογγυλά

2κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες χοντρές

1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες

Λάδι

Αλατοπίπερο

Χυμός 2 λεμονιών

4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

200γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο

1/4από το ματσάκι μαϊντανός ψιλ/νος

1/4από το ματσάκι άνιθος ψιλ/νος

1κ.σ.μουστάρδα

3φλ.ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μπουτάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και κατόπιν το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τον άνιθο. Τέλος ρίχνουμε την μουστάρδα αφού την διαλύσουμε με λίγο από το ζωμό του φαγητόυ και τα μανιτάρια. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου. Το σερβίρουμε ζεστό με τα λαχανικά και τη σαλτσούλα από την κατσαρόλα και αν θέλουμε συνοδεύουμε με λευκό ρυζάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.