Loader

Λεμονάτη light γαλοπούλα με κριθαράκι ολικής άλεσης

2013-07-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2μπούτια γαλοπούλας

Λάδι

Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού

1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 ½ φλ.ζωμός κοτόπουλου

2/3φλ.κριθαράκι ολικής άλεσης

Μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα φαρδιά το κρεμμύδι με ελάχιστο νερό και το αχνίζουμε. Μόλις αρχίζει να το απορροφάει ρίχνουμε τα μπούτια και αχνίζουμε και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε το ζωμό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ελάχιστο νερό αν χρειάζεται και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί όσο λέει στις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 14 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί λίγο. Ραντίζουμε με λάδι. Βάζουμε από 1 μπουτάκι στο πιάτο μαζί με κουταλιές από το κριθαράκι. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *