Loader

Λεμονάτη γαλοπούλα με ελιές

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1μπούτι και 2 φτερά γαλοπούλας
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό λεμονιού

1κ.γλ.ρίγανη
5-6 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
5-6 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
1λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1/2φλ.λευκό κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατασαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί το αλκοόλ ρίχνουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τις ελιές. Αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 1 ½ ώρα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με τη σαλτσούλα του μαζί με πουρέ ή ρυζάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *