Loader

Λαχανοπρασόρυζο με φτερούγες

2013-07-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

4φλ.λάχανο ψιλ/νο
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
4κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1καρότο μεγάλο τριμμένο
1κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.γλ.πάπρικα
1πρέζα ζάχαρη
2φλ.χυμός ντομάτας
1/2κιλό φτερούγες κοτόπουλου
1νερόπότηρο ρύζι γλασέ
Χυμό από 1 λεμόνι
Μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά. Μόλις μαλακώσουν ελαφρά προσθέτουμε τις φτερούγες. Αφήνουμε άλλα 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και την ζάχαρη και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας. Συμπληρώνουμε νεράκι να καλύψει το φαγάκι μας και σιγοβράζουμε περίπου 40 λεπτά. Ρίχνουμε το ρύζι και λίγο νεράκι αν χρειάζεται και βράζουμε άλλα 20 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *