Loader

Λαμπρόψωμο

2013-07-26
  • Prep Time: 2:00 ω
  • Cook Time: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

700γρ.αλεύρι

1κ.σ.γλυκάνισος

1φακελάκι ξερή μαγιά

1πρέζα αλάτι

1/2κ.γλ.μαστίχα κοπανισμένη

1κ.σ.μαχλέπι κοπανισμένο

1φλ.ζάχαρη

200γρ.γιαούρτι

3αυγά

100γρ.βούτυρο λιωμένο

1/2φλ.γάλα χλιαρό

4 αυγά βαμμένα για το στόλισμα (προαιρετικά)

1ασπράδι ανακατεμένο με λίγο γάλα

 

Method

Step 1

Βάζουμε το γλυκάνισο με 1/3φλ.νερό σε ένα μπρίκι να πάρει μια βράση. Το σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό από το γλυκάνισο, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το μαχλέπι και τη μαστίχα και αρχίζουμε να τα χτυπάμε. Προσθέτουμε εναλλάξ λίγο λίγο το αλεύρι και το γάλα και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και δουλεύουμε το ζυμάρι με τα χέρια για 5-6 λεπτά. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 20 λεπτά στην άκρη. Στη συνέχεια το πλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα, πλεξούδα ή όπως μας αρέσει και το ακουμπάμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Με ένα κερί ή λαμπάδα τρυπάμε 4 σημεία σε σχήμα σταυρού και βάζουμε εκεί τα αυγά αν τα χρησιμοποιήσουμε. Το αφήνουμε σκεπασμένο άλλη μια ώρα. Το αλείφουμε με το μείγμα ασπραδιού και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 1 ώρα περίπου. Το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει για να μη νοτίσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *