Loader

Λαιμός χοιρινός με μπύρα και μέλι

2014-02-19
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

19/2/14

Λαιμός χοιρινός με μπύρα και μέλι για όσους δεν μπορούν να τιμήσουν με ευλάβεια το έθιμο που θέλει ψήσιμο στα κάρβουνα αλλά θέλουν να μυρίσουν τσίκνα στο σπίτι χωρίς ιδιαίτερο κόπο ή βαβούρα.

tequilahoneychops (3)

Συστατικά

  • 2 μπριζόλες χοιρινές λαιμού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 330ml μπύρα ( η δικιά μας ήταν μπύρα τεκίλα!)
  • ½ κουταλιά του γλυκού μέλι
  • Αλατοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας chili sauce ή κέτσαπ ανακατεμένη με λίγο τσίλι σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
  • Μια πρέζα μπούκοβο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και αφού ζεστάνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι , τις ακουμπάμε μέσα. Ψήνουμε 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και τις αφαιρούμε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε αμέσως το σκόρδο για μισό λεπτό και προσθέτουμε την μπύρα. Ανακατεύουμε καλά , ξεκολλώντας συγχρόνως ότι έχει μείνει στο πάτο του τηγανιού από το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά αφού προσθέσουμε το μέλι, την μουστάρδα, την chili sauce,το μπούκοβο και λίγο ακόμα αλάτι.

Βήμα 3

Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά και μεταφέρουμε πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα με καπάκι ελαφρά κλειστό για άλλα 10 λεπτά να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει με το λαδάκι του.

Βήμα 4

Τις σερβίρουμε ζεστές με συνοδευτικό της προτίμησης μας ,μπόλικο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και χυμό λεμονιού ανάλογα τα γούστα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *