Loader

Λαδένια Κιμώλου

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

750 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
½ κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 ½ ποτήρι νερό χλιαρό (όσο χρειαστεί από αυτό)
3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
3 ξερά κρεμμύδια
2 χρωματιστές πιπεριές(προαιρετικά)
2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
Λίγες ψιλοκομμένες ελιές (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα. Πασπαλίζουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τρίβουμε, ψιχουλιάζουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά, με τα δάχτυλα. Λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ομοιόμορφη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε καλά το μπολ με μεμβράνη ή πανί και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο και ν’ ανέβει περίπου 45’ έως 1 ώρα. Στο μεταξύ αφαιρούμε τους σπόρους και τα υγρά από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε καρέ. Κάνουμε το ίδιο με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα και μόλις η ζύμη φουσκώσει την απλώνουμε για να πιάσει όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε από πάνω τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις ελιές. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ρίχνουμε αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 170ο C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, για 50’ και μέχρι να ροδίσει η πίτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *