Loader

Λάχανο ογκρατέν με ζαμπόν

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

4φλ.λάχανο ψιλ/νο

3καρότα τριμμένα

1μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

6φέτες  ζαμπόν ψιλ/νες

Αλατοπίπερο

1φλ.γάλα

2αυγά

2φλ.γκούντα

1/4φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Λάδι

Λίγη φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το λάχανο , τα κρεμμυδάκια , το κολοκυθάκι και τα καρότα σε χαμηλή φωτιά ώστε να μαλακώσουν λίγο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά , αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζαμπόν. Ανακατεύουμε και το απλώνουμε σε ταψάκι λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγη φρυγανιά. Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα, το τυρί και λίγο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε με αυτό τα λαχανικά μας και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το κόψουμε σε κομμάτια και να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *