Loader

Κότσι με μπαχαρικά στη σακούλα

2014-12-21
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

24/12/14

Μπορεί να μην έχει μέλι, αλλά το κρέας μας πραγματικά θα μελώσει. Κότσι με μπαχαρικά στη σακούλα για το ρεβεγιόν μας ή το μεσημεριάτικο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

kotsisakoulas (2) kotsisakoulas (3)

Συστατικά  

1 κότσι χοιρινό περίπου 1200-1400gr.

Για τη μαρινάδα:

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο

Χυμό από 2 limes

Χυμό από 1 λεμόνι

½ κουταλιά του γλυκού ξερό εστραγκόν

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά του γλυκού ξερή ρίγανη

2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Περιχύνουμε με αυτή το κρέας που έχουμε τοποθετήσει είτε σε μπολ με καπάκι ή σε μεγάλο σακουλάκι τροφίμων. Ανακινούμε να πάει παντού η μαρινάδα και το φυλάμε στο ψυγείο όλο το βράδυ ή όσο περισσότερο μπορούμε. Και στις δυο περιπτώσεις το ανακινούμε κατά διαστήματα.

Βήμα 2

Το μεταφέρουμε σε σακούλα ψησίματος μαζί με τα υγρά της μαρινάδας, την κλείνουμε καλά , την τρυπάμε σε ένα σημείο και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα ταψί. Ψήνουμε ανάλογα με το χρόνο που αναγράφει η συσκευασία, περίπου 1 ½ ώρα στους 190C.

Βήμα 3

Σερβίρουμε το κότσι με σάλτσα από τα υγρά της σακούλας και συνοδευτικό της επιλογής μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *