Loader

Κόκορας στη γάστρα με ρύζι και ξερά φρούτα

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:40 ω
  • Έτοιμο σε: 2:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1Κόκορας κομμένος σε μερίδες

2 ½ φλ.ρύζι νυχάκι

10βερίκοκα ξεράψιλ/να

1/3φλ.σταφίδες ξανθές

2πράσα κομμένα σε ροδέλες

2κ.σ.βούτυρο

Λάδι

Αλατοπίπερο

1λίτρο ζωμός κοτόπουλου

1κ.γλ.κύμινο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε τα πράσα και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Προσθέτουμε το 1/3 από το ζωμό και μόλις το απορροφήσει ελαφρά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα βερίκοκα και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε στη γάστρα. Τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου και ραντίζουμε με λαδάκι. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε τον υπόλοιπο ζωμό. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 200C για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 20 λεπτά για να πάρει και χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.