Loader

Κόκορας κρασάτος της Ζαννέτ

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:30 ω
  • Έτοιμο σε: 1:50 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1κόκοράς κομμένος σε μερίδες

Λάδι

Αλατοπίπερο

1φλ.κόκκινο κρασί

2φύλλα δάφνης

2καρότα κομμένα σε ροδέλες

1/2φλ.χυμός ντομάτας

1κρεμμύδι τριμμένο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1κλωνάρι θυμάρι τα φύλλα του

1λίτρο ζωμός

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και τηρούμε τις οδηγίες χρήσεις της συσκευής μας. Εναλλακτικά σοτάρουμε με λάδι τις μερίδες από τον κόκορα σε φαρδιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα καρότα,τα φύλλα από το θυμάρι και τη δάφνη. Προσθέτουμε νερό ζεστό να τα καλύψει και σιγοβράζουμε 1 ½ ώρα περίπου, μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μακαρόνια της αρεσκείας σας ή φρέσκιες τηγανητές πατάτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *