Loader

Κόκκινη σούπα

2015-02-08
redsoup (1)redsoup (3)redsoup (4)redsoup (6)
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

12/2/15

Κόκκινη σούπα για καυτή απόλαυση και εκ των έσω. Μην ξεχαστείτε, σε 2 ημέρες είναι η ημέρα του έρωτα.

redsoup (5)redsoup (2)

Συστατικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 5-6 μέτρια παντζάρια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξερό εστραγκόν
  • Τσίλι σκόνη, κατά βούληση

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τη γλυκοπατάτα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα φυλάμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το ζωμό και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Βήμα3

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν για να τα πολτοποιήσουμε στο multi ή το κάνουμε αμέσως με την ειδική ράβδο.

Βήμα4

Βάζουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με κρουτόν, κρέμα γάλακτος, κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας ή ότι προτιμάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *