Loader

Κόκκινες φακές σαλάτα με ρόδι και αβοκάντο

2015-01-14
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

14/1/15

Κόκκινες φακές σαλάτα με ρόδι και αβοκάντο. Ένα πιάτο που για όσους μας έχουν μάθει ή μας έχουν καταλάβει λίγο, εδώ στο ZannetCooks θα φάω με μεγάλη λαχτάρα. Υγιεινό, θρεπτικό, νόστιμο, το καλύτερο μου. Αυτή τη χρονιά ελπίζω να στρέψω και εσάς λιγάκι στην υγιεινή διατροφή αφού τους εν οίκω, αδυνατώ.

redlentilssld (3) redlentilssld (5)

Συστατικά

  • 400ml ζωμός λαχανικών
  • 200gr. Κόκκινες φακές
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι σπόρια ροδιού
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • ¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Cream of balsamic για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το ζωμό να πάρει βράση και ρίχνουμε τις φακές. Μαγειρεύουμε για 6-7λεπτά με κλειστό καπάκι.

Βήμα 2

Σουρώνουμε και καταβρέχουμε αμέσως με κρύο νερό. Τις μεταφέρουμε σε πιατέλα ή μπολ και διασκορπίζουμε από πάνω και τριγύρω τον μαϊντανό, το αβοκάντο, το ρόδι και την καυτερή πιπεριά αν την χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 3

Περιχύνουμε το χυμό λεμονιού και το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε γαρνίροντας με κρέμα balsamico.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *