Loader

Κόκκινες φακές βελουτέ με παντζαρόφυλλα σοταρισμένα

2015-06-28
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

1/7/15

Κόκκινες φακές βελουτέ με παντζαρόφυλλα σοταρισμένα για το πιο διαφορετικό και συνάμα ενδιαφέρον πιάτο με φακές που έχετε δοκιμάσει.

kokkinesfakespantzarofilla (2) kokkinesfakespantzarofilla (4)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
  • 1 φλιτζάνι παντζαρόφυλλα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι παντζάρια βρασμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλιά του γλυκού κουρκουμάς
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ξεπλένουμε τις φακές και τις ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με 3 φλιτζάνια νερό, λίγο αλάτι, μια κουταλιά λάδι και τον κουρκουμά. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις πολτοποιούμε στο multi μέχρι να αποκτήσουν λεία υφή.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το κύμινο για ½ λεπτό. Προσθέτουμε το ginger και το σκόρδο για άλλο μισό λεπτό και ρίχνουμε τα παντζαρόφυλλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν τα χόρτα. Ρίχνουμε τα παντζάρια, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.

Βήμα 4

Βάζουμε τον πουρέ φακής να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το μείγμα παντζαριών. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ραντίζοντας με χυμό λεμονιού και αν θέλουμε επιπλέον ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *