Loader

Κυριακάτικα μπριζολάκια

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:20 ω
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

2μπριζόλες χοιρινές λαιμού
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2φύλλα δάφνης
1φλ.κόκκινο κρασί
Φλούδα από μισό πορτοκάλι
Χυμό 1 πορτοκαλιού
2κ.σ.balsamico
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1καρότο κομμένο σε λωρίδες
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το καρότο, τα φύλλα δάφνης, τη φλούδα πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό ντομάτας και το ξύδι και συμπληρώνουμε νερό να καλύψει το φαγάκι μας. Σιγοβράζουμε 1 ώρα και 20 λεπτά. Σερβίρουμε τις μπριζόλες ζεστές με πουρέ ή ρύζι και μπόλικη σαλτσούλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *