Loader

Κροκέτες πράσου με γραβιέρα

2015-06-11
  • Ποσότητα: 25 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

18/6/15

Κροκέτες πράσου με γραβιέρα σήμερα που δεν χρειάζονται ούτε κρέας αλλά ούτε και τηγάνισμα. Στο ZannetCooks.com απολαμβάνουμε νοστιμιές χωρίς ενοχές.

Leekcheesesticks (1) Leekcheesesticks (5)

Συστατικά

  • 1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά αλατοπίπερο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα
  • ¼ του φλιτζανιού chives ψιλοκομμένα
  • 120gr. Γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα ή όσο πάρει

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το πράσο μέχρι να μαλακώσει για 3-5 λεπτά. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τη μουστάρδα και λίγο αλατοπίπερο. Προσθέτουμε τα chives, το τυρί και τη φρυγανιά. Ρίχνουμε τα πράσα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε επιπλέον φρυγανιά.

Βήμα 3

Πλάθουμε μακρόστενες κροκέτες και τις ακουμπάμε σε πιατέλα. Τις καλύπτουμε με μεμβράνη και τις φυλάμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά ή όλο το βράδυ.

Βήμα 4

Για το ψήσιμο απλώνουμε τις κροκέτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 13-15 λεπτά και αφού τις γυρίσουμε από την άλλη πλευρά, άλλο τόσο περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως ,ζεστά, σκέτα ή με κάποια σάλτσα της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *