Loader

Κριθαρότο νηστίσιμο

2013-05-29
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1καρότο ψιλ/νο

1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες

1κολοκυθάκι ψιλ/νο

1ποτήρι κριθαράκι μέτριο

Λάδι

Αλατοπίπερο

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1λίτρο ζωμό λαχανικών

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά. Ρίχνουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό, όπως κάνουμε το ριζότο και μόλις τελείώσει, αλά πριν τον απορροφήσει εντελώς σβήνουμε τη φωτιά. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να «κάτσουν» λίγο πάνω στο ζεστό μάτι και να φουσκώσει το κριθαράκι. Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *