Loader

Κριθαράκι τρικολόρε

2013-07-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1φλ.κριθαράκι μέτριο

Λάδι

Αλατοπίπερο

2 ½ φλ.ζωμό λαχανικών

1κολοκυθάκι τριμμένο

1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη

1κ.γλ.φρέσκο θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το κολοκυθάκι και την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε σιγά σιγά το ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει μέχρι να τελειώσει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ανακατεύουμε ,κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να απορροφήσει τα πολλά υγρά και να φουσκώσει πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *