Loader

Κριθαράκι με τηγανητές μελιτζάνες φέτα και βασιλικό

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

2μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

Λάδι για το τηγάνισμα

2φλ.κριθαράκι μέτριο

2σκελ.σκόρδο κομμένες στη μέση

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.βασιλικός

1ντομάτα τριμμένη

1/2φλ.χυμός ντομάτας

150γρ.φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά. Το βγάζουμε και το πετάμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τον ντοματοχυμό και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κριθαράκι και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε 1φλ.νερό και αφήνουμε άλλα 4-5 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε ακόμα 1 ½ φλ.νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15. Το βγάζουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε αμέσως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.