Loader

Κρεμώδες ριζότο με pesto αρακά ζαμπόν

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

2κ.σ.βούτυρο

1φλ.ρύζι για ριζότο

1/2φλ.λευκό κρασί

1φλ.αρακάς κατ/νος

3/4φλ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια

1/2φλ.pesto έτοιμο ή σπιτικό

Αλατοπίπερο

1μπάλα μοτσαρέλα χοντροκομμένη

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε 6 φλιτζάνια νερό με λίγο αλάτι σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια και αφού πάρουν μια βράση τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα. Εντωμεταξύ λιώνουμε το ½ βούτυρο σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλο 1 λεπτό ή μέχρι να απορροφηθεί το κρασί. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια από το νερό που έχουμε ζεστάνει ανακατεύοντας μέχρι να το απορροφήσει περίπου 6 λεπτά. Συμπληρώνουμε άλλο 1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύοντας άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον αρακά και 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε 1 κόκκο. Αν χρειαστεί επιπλέον νερό. Ρίχνουμε το ζαμπόν και το υπόλοιπο βούτυρο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα 2/3 του pesto, τα τυριά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως μοιράζοντας το υπόλοιπο pesto.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *