Loader

Κρεμμυδόσουπα με τραχανά και δαμάσκηνα

2013-07-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

 

½ κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

Λάδι

Αλατοπίπερο

10δαμάσκηνα ξερά ψιλ/να

1κ.σ.θυμάρι

χυμός 1 λεμονιού

250ml χλιαρό νερό ή ωμό λαχανικών

1/3φλ.τραχανάς ξινός

1/2φλ.ροζέ κρασί

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα δαμάσκηνα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το ζωμό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ζωμό ή το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ρίχνουμε τον τραχανά ,χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί λίγο πριν το σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *