Loader

Κρεμμυδοπίτσα

2013-07-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

200γρ.γιαούρτι
Λάδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
200γρ.τυρί τριμμένο ρεγκάτο ή κασέρι
200ml κρέμα γάλακτος
2αυγά
Αλατοπίπερο
Πάπρικα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα κρεμμύδια με νερό σε κατσαρόλα να μαλακώσουν. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το αλεύρι, λίγο λάδι και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε μια ζύμη απαλή και αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε ένα ταψάκι μακρόστενο και στρώνουμε μέσα τη ζύμη. Αν χρειαστεί την ανοίγουμε με τον πλάστη. Σουρώνουμε τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Απλώνουμε το τυρί και από πάνω περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με τα αυγά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *