Loader

Κρεατόσουπα με τραχανά

2013-07-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι
ή σπάλα ή στήθος σε μερίδες

1 μέτριο κρεμμύδι

2 μικρά φύλλα δάφνης

4 κλωνάρια σέλινο χωρίς τα φύλλα

ένα ματσάκι μαιντανός

4 καρότα σε ροδέλες

3 μέτριες πατάτες σε κύβους

1 κλωναράκι θυμάρι

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

2-4 καρφάκια γαρίφαλο

4 κόκκους μαύρο πιπέρι

3 κόκκους πράσινο πιπέρι

2 κόκκους μπαχάρι

5 κούπες νερό

1 φλιτζάνι φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα

1/2 φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

1 φλιτ (του καφέ) τραχανά

4 κ.σ ελαιόλαδο, 2 κ.γ αλάτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι χωρίς να κόψουμε την ουρά του, χαράζουμε σταυρωτά το κάτω μέρος του, και μπήγουμε τα καρφάκια του γαρίφαλου στη σάρκα του κρεμμυδιού. Δένουμε σε μπουκετάκι, τα κλωνάρια σέλινου, μαϊντανού, το θυμάρι, τη δάφνη, το δεντρολίβανο. Σε ένα δεματάκι πάνινο βάζουμε τους κόκκους πιπεριού και το μπαχάρι. Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το νερό, το μπουκέτο με τα κλωνάρια, το δεματάκι με τα μπαχαρικά, το κρεμμύδι και το τεμαχισμένο κρέας και βράζουμε για ένα μισή ώρα, από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει το νερό. Σουρώνουμε αυτό το ζωμό, περνώντας τον από λεπτό σουρωτήρι ή από σουρωτήρι που μέσα του στρώνουμε λεπτό βαμβακερό πανί ή τούλι πολύ ψιλό*. Ξαναβάζουμε το κρέας με το ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, για 1-1,5 ώρα ή για αρκετές ώρες στη μικρότερη θερμοκρασία της εστίας μας, έτσι θα έχουμε πιο νόστιμη σούπα. Δεκαπέντε-είκοσι λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, προσθέτουμε τα φύλλα σέλινου και μαϊντανού, τον τραχανά (σιγά σιγά και ανακατεύοντας για να μην κολλήσει)και το αλάτι. Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *