Loader

Κρασάτη χοιρινή τηγανιά με κανέλα

2014-05-11
  • Servings: 2
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 35λ
  • Ready In: 55λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/5/14

Κρασάτη χοιρινή τηγανιά με κανέλα γιατί το ελληνικό κυριακάτικο τραπέζι, απαιτεί κρεατάκι. Συνήθεια από τις Κυριακές με τα μαμαδίστικα τραπεζώματα ή τα οικογενειακά φαγοπότια, που κάποτε βαριόμασταν αφόρητα, ειδικά αν είχαν όλο το συγγενολόι όπου δεν μπορούσαμε να ξεφύγουμε εύκολα και έπρεπε να το υποστούμε μέχρι τέλους. Να είμαστε «καθωσπρέπει» και ευγενικοί. Να βοηθήσουμε στο μάζεμα (κυρίως τα κορίτσια) και το χειρότερο απ’ όλα, τα λογής σχόλια συγγενών ή φίλων της οικογένειας στα οποία έπρεπε να ανταποκριθούμε με χαμόγελο, ακόμα και αν συνοδευόντουσαν με τσίμπημα στο μάγουλο ή ζουμερά φιλιά. Κοίτα να δεις, που φτάσαμε στο σημείο (ή στην ηλικία) που τα αναπολούμε!

appleorangespicepork (1) appleorangespicepork (6)

Ingredients

  • ½ κιλό χοιρινό κομμένο για τηγανιά
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι
  • 2-3 κλαράκια φρέσκια ρίγανη και λίγα φυλλαράκια ψιλοκομμένη για το σερβίρισμα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί ή ότι έχουμε
  • Χοντροκομμένες φέτες λεμονιού
  • ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα (ή apple orange spice mix)
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρέας αφού το αλατοπιπερώσουμε καλά. Το ανακατεύουμε συνέχεια για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα και να τηγανιστεί ελαφρά.

Step 2

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να το απορροφήσει όλο. Προσθέτουμε το σκόρδο και μετά από ½ λεπτό το νερό, τη ρίγανη, τα φύλλα δάφνης και τις φέτες λεμονιού.

Step 3

Πασπαλίζουμε με την κανέλα και την πάπρικα και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη δάφνη , τις φέτες λεμονιού (προαιρετικά)και τα κλαράκια ρίγανης.

Step 4

Το σερβίρουμε με λευκό ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της επιλογής μας, με σαλτσούλα από πάνω και ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *