Loader

Κρασάτες μπουκίτσες χοιρινού με πικάντικη φάβα

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

600γρ.χοιρινό σε μπουκιές
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.σ. κόλιανδρο κοπανισμένο
1 φλ.κόκκινο κρασί
4κ.σ. λάδι
1φλ.ντοματοπελτέ
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΒΑ
300γρ.φάβα καλά πλυμένη
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
1φλ.λάδι
Αλατοπίπερο
Ξύσμα ενός λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το κρέας ρίχνουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κόλιανδρο και τον πελτέ. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και σιγοβράσουμε για περίπου 40 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη φάβα. Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, ρίχνουμε τη φάβα και το ξύσμα λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε μισό λίτρο περίπου νερό και σιγοβράζουμε. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και συμπληρώνουμε και άλλο νεράκι αν χρειαστεί. Είναι έτοιμη όταν απορροφήσει όλο το νερό και έχει τη μορφή λείου πουρέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *