Loader

Κοχύλια με σουρίμι και καλαμπόκι

2013-07-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

 

250γρ.ζυμαρικά κοχύλια

1συσκ.σουρίμι  ψιλ/νο

Χυμό 1 λεμονιού

1/2φλ.λευκό κρασί

1/2φλ.καλαμπόκι κονσέρβα

1/3φλ.μανιτάρια σε φέτες

Αλατοπίπερο

Λάδι

2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1/2κ.γλ.μπούκοβο

Ξύσμα από ½ λεμόνι

1κ.σ.βασιλικός ψιλ/νος

Παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε για πολύ λίγο το σκόρδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το καλαμπόκι και τα μανιτάρια. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού , αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Ρίχνουμε το ξύσμα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να απορροφηθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το σουρίμι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλισμένα με την παρμεζάνα και το βασιλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *